AMV-kisa

Kisa lyhyesti

Säännöt

Kilpailu on avoin kaikille.

Kilpailuun voit osallistua millä tahansa itse tehdyllä anime- tai pelimusiikkivideolla.
Videomateriaalin ottaminen toisten videoista ja uudelleen käyttäminen omaan videoon on ehdottomasti kielletty.

Olet mukana kilpailussa, kun lähetät videosi arvioitavaksi 20.6. kello 23:59 mennessä.

Kilpailuun ei saa lähettää videota, joka on sijoittunut palkintosijoille tai saanut kunniamainintoja muissa suomalaisissa AMV-kilpailuissa. Voit lähettää kilpailuun enintään kolme (3) videota. Yhteistyövideot ovat sallittuja. Nämä lasketaan kuitenkin jokaiselta videoon osallistuvalta yhdeksi videoksi. Esikarsinnasta läpi voi päästä samalta henkilöltä maksimissaan kolme (3) videota. Kilpailija saa halutessaan julkaista videonsa netissä ennen kisaa.

Voit osallistua kilpailuun, vaikka et pääsisikään tulemaan tapahtumaan itse.

Ilmoittautumisohjeet

AMV-kilpailun videoiden lähetys osoitteeseen: http://xfer.velhosto.fi/ 

Nimeäthän videotiedostossasi oman nimesi/nickisi, mitä haluat käyttää ja videon nimen. Esim. Nimimerkki - VideonNimi

Kilpailussa palkitaan

Paras tarinankerronta

Tuomaristo kiinnittää erityisesti huomiota videon tarinaan ja siihen, miten tarina näkyy videossa ja miten se tuodaan esille. Yritä saada tarina selkeäksi myös ihmisille, jotka eivät tunne käyttämääsi lähdemateriaalia! Sopiva biisi, tunnelma, tyyli ja flow ovat tärkeitä elementtejä. Voit hyödyntää lyriikkasynkkaa, käyttää apuna lähdemateriaalin omia ääniraitoja tai lisätä tekstejä tehokkaasti. Voit halutessasi kertoa useamman kuin yhden tarinan. Palkinto tipahtaa parhaalle tarinankertojalle!

Paras tekninen toteutus

Pidätkö efekteistä? Onko maskaus lempiajanvietteesi? Hyvä, näytä se meille. Tekninen toteutus ei kuitenkaan ole pelkkiä näyttäviä efektejä ja teräviä maskauksia, vaan myös videon yleinen ilme ja toimivuus. Myös teknisessä toteutuksessa tärkeää on videon sujuvuus, paras mahdollinen video- ja audiomateriaali sekä myös videon itsensä tallennus ja pakkaus! Ajoitus tulisi myös olla kohdallaan! Videon tyyli vapaa.

Paras ilopilleri

Tässä hieman kevyemmässä tittelissä tärkeintä on tunnelma. Mikäli videosi luo hymyn huulille ja ehkä jopa saa naurun aikaan, pisteet kotiin! Ilopillerin ei ole välttämättä oltava huumorivideo, voit siis hyvin luoda hyvänmielen- tai vaikka iloisen kesäisen videon meille. Efektit ja tekninen mässäily eivät ole tarpeellisia tässä kategoriassa, tärkeintä on iloisuus!

Paras tunnelma

Nyt haetaan videota, joka iskee tunteisiin. Oli se sitten ystävien jälleennäkeminen, rakastavaisten halailu tai surullinen kuolema, niin täältä sitä löytyy. Tunnelman ei tarvitse olla kyynelten valtameri, mutta kunhan se saa aikaan sydämessä tunteitten ilotulituksen, niin kaikki on hyvin. Käyttäkää kauniita skenaarioita, herkkiä hetkiä, rappiosta nousua sekä sielun läpäisevää musiikkia vangitsemaan katsojan mielen tunteitten harmoniaan.

Tuomarien suosikki

Yllä mainittujen palkintojen lisäksi tuomarit valitsevat yhden videon ylitse muiden yhteiseksi suosikikseen. Tämän palkinnon voi saada mikä video vain ja se on riippumaton tyylistä, aiheesta ja lähdemateriaalista. Tuomaristo kiinnittää huomiota tekniseen osaamiseen, mutta tärkeintä on videon toimivuus kokonaisuutena.

Yleisön suosikki

Finaalin jälkeen paikalla oleva yleisö voi äänestää suosikkiaan. Yleisön suosikki palkitaan Animeconin päättäjäisissä.

Palkintojen jaossa tuomarit perustelevat voittajavideot. Sama video voi saada vain yhden tuomaripalkinnon.

Sisällölliset vaatimukset

Videon sisällöstä suurin osa on oltava japanilaista animaatiota tai pelien välivideota (vähintään 70%).
Mangan kuvien käyttö videossa on sallittua. Kaikki pelivideot lähdemaasta riippumatta ovat sallittuja.
Saat käyttää videossasi useaa eri videolähdettä.

Äänisisällöstä suurimman osan tulee olla musiikkia niin, että musiikkivideon määritelmät täyttyvät; esimerkiksi trailerien, TV-mainosten tai vanhojen suomidubbien käyttäminen eivät tätä vaatimusta täytä.

Videon minimipituus on yksi minuutti (1), maksimipituus viisi (5) minuuttia.

Ei K18-materiaalia.

Jos olet epävarma materiaalisi suhteen, ota yhteyttä.

Tekniset vaatimukset

Tiedostomuodon tulee olla mp4 tai wmv. Suositeltu muoto on mp4.
Resoluutio vähintään 640×480 pikseliä ja enintään 1920x1080 pikseliä (1280x720 suositeltu).
Yritä pitää tiedostokoko järkevänä.

Käytä mahdollisuuksien mukaan parasta saatavilla olevaa videolähdettä. Mikäli näiden suhteen on ongelmia, mutta video on muuten sääntöjenmukainen, kisan vastaava ottaa yhteyttä tekijään asian mahdollista korjaamista varten.

Videossa ei saa olla

Videossa saa olla

Itse lisättyjä tekstejä ja tekstityksiä: tietoja käytetystä musiikkiraidasta, videolähteistä, videossa esiintyvien hahmojen nimiä sekä itse videon nimi.

Jokaiselle videolle tehdään samanlainen intro, jossa on tekijän ja videon nimi. Intro näytetään ennen itse videota.

Kilpailun kulku

Videoiden saavuttua perille ja ilmoittautumisen päätyttyä videot lähetetään tuomareille ja tuomarit tutustuvat niihin. Tuomarit suorittavat tarvittaessa esikarsinnan. Tuomareille ei paljasteta videoiden tekijöitä ennen kuin esikarsinta on suoritettu ja voittajat valittu.

Kilpailuun lähetetyistä videoista valitaan käytettävissä olevan ajan mukainen määrä finaalinäytöksessä näytettäviä videoita. 

Sekä karsituille että finaaliin päässeille ilmoitetaan sähköpostitse pe 1.7.2016 mennessä.​

Kaikki jatkoon päässeet videot esitetään yleisölle Animeconissa pidettävässä näytännössä.
Tuomarien päättämät voittajat julkistetaan ja palkitaan kilpailun päätteeksi.
Yleisön suosikki julkistetaan ja palkitaan Animeconin päättäjäisissä.

Mikäli joku voittajista ei ole paikalla eikä ole lähettänyt ketään noutamaan palkintoa puolestaan, palkinto postitetaan hänelle kotiin.

Kilpailun osallistujat maksavat normaalin sisäänpääsymaksun. Jatkoon päässeille varataan kilpailun seuraamista varten istumapaikkoja salin eturivistä.

Kilpailun järjestelyihin osallistuvat eivät voi ottaa osaa kilpailuun.

 

Kysyttävää? Ota yhteyttä: zenexi@hotmail.com

 

Sponsorit

FantasiapelitBard & JesterNintendo