Cosplay

Cosplay, eli joksikin hahmoksi puketuminen, on Animeconissa sallittua, mutta ei missään tapauksessa pakollista. Virallisen cosplayohjelman ja -kisojen lisäksi Animeconissa on erinomaiset puitteet kuvauttaa asujaan niin itsenäisesti kun tapahtuman puolesta. Conikävijöistä suurin osa poseeraa myös mielellään kuvaa pyydettäessä. Muistathan tarkastaa järjestyssäännöistä, että asusi ja ennen kaikkea siihen kuuluvat aseet ovat sisätiloissa sallittuja.

Animeconissa järjestetään tänä vuonna yksilö-, pari- ja ryhmäkisa. Yksilökisa on jaettu kolmeen kategoriaan asun ja siihen kuuluvien proppien, peruukin, maskeerauksen yms. haastavuuden mukaan. Kaikissa kisoissa cosplayasun täytyy olla pääosin itse tehty ja pääpaino arvostelussa on asukokonaisuuden toteutuksella. Lisäinfoa ja tarkemmat ohjeet luvassa kevään aikana.

Animeconissa on luvassa myös CMV eli cosplay music video -kilpailu, johon voi osallistua millä tahansa itse kuvaamallaan ja leikkaamallaan cosplayvideolla, jota ei ole julkaistu aikaisemmin. Kevään aikana on tulossa lisätietoa niin tästä kuin myös muista ohjelmaosiosta löytyvistä cosplayluennoista ja -pajoista. Tykätkää siis Animeconin Facebook-sivusta ja seuratkaa Twitter-tiliämme (#AnimeconFI), jotta pysytte mukana menossa koko vuoden!

Säännöt

Ilmoittautuminen

Cosplaykisoihin ilmoittautuminen alkaa kello 18:00 1.4.2016. Ilmoittautumislomakkeet löytyvät alla olevista linkeistä.

Cosplay-tuomarointi

Cosplay-tuomarien paikat on nyt täytetty! Kiitos kaikille ilmoittautuneille! Tuomareiden esittelyt löytyvät täältä.

KUVAUSPALVELU

Conikuvat.fi:n maksuton kuvauspalvelu ja photoshoot-kioski palvelevat kävijöitä taas Animeconissa! Voit lukea lisää kuvauspalvelusta oheisohjelma -sivultamme!

Kaikissa cosplayhin liittyvissä asioissa voitte olla suoraan yhteydessä cosplayvastaavaan osoitteessa cosplay@animecon.fi.

Sponsorit

Bard & JesterFantasiapelitNintendo