Tapahtuma

MIKÄ ANIMECON?

Animella tarkoitetaan japanilaista animaatiota, con puolestaan on lyhennys sanasta convention eli tapahtuma tai kokoontuminen. Animecon on animesta, mangasta sekä muusta Japanin kulttuuriin liittyvästä kiinnostuneiden viikonlopputapahtuma. Animecon järjestetään jo kolmattatoista kertaa, tällä kertaa Jyväskylässä. Järjestäjänä toimii viidettä kertaa Nekocon ry.

Päihteetön tapahtumamme tarjoaa kaikenikäisille* kävijöille puheohjelmaa, esityksiä sekä kilpailuja. Muistattehan myös useiden alan yritysten ja käsityöharrastajien myyntipöydät mielenkiintoisine tuotteineen. Lauantai-iltana on luvassa kahdet iltabileet, aikuisille ja kaikenikäisille omansa.

* Osalla ohjelmanumeroista voi olla ikäraja tai -suositus.
 

MISSÄ JA MILLOIN

Animecon 2016 järjestetään 9.-10.7. Jyväskylän Paviljongissa ensimmäistä kertaa. Syinä tähän ovat vanhan tilamme, Kuopion Musiikkikeskuksen, remontti ja riittävän kookkaan tilan tarve. 2017 ja sitä seuraavien tapahtumien paikkaa ei ole vielä päätetty ja asia jää toistaiseksi avoimeksi.

Ovet tapahtumaan aukeavat lauantaina kello 10 ja ovat auki 20:30 asti. Sunnuntaina sisään pääsee jo kello 9:30, ja tapahtuma loppuu kello 18:00.
Myyntipöydät sekä taidekuja ovat auki la 10-18 ja su 10-17. Iltabileiden aikataulu ilmoitetaan myöhemmin!
 

SISÄÄNPÄÄSY

Sisäänpääsy tapahtuu rannekkeilla, joista tiedotetaan enemmän kevään edetessä täällä nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa Twitter- ja Facebook-tileillämme. Rannekkeen ennakkomyyntihinta on 20 €. 

Rannekkeiden jako tapahtuu perjantaina 14-18 ja lauantaina 8-14, jonka jälkeen rannekkeen voi hakea infopisteeltä.

Teema

Entä jos oma maailmamme ei olisikaan ainut todellisuus? Olisiko sittenkin mahdollista, että jossain toisessa ulottuvuudessa Titaanien Sodasta (Shingeki no Kyojin) tutut tiedustelujoukot taistelisivatkin gundameja vastaan? Olisiko maailma parempi paikka, jos Ashista olisi sittenkin tullut Pokemon-mestari (oho, spoileri)? Aiheuttiko Noragami sinussa suurta kiinnostusta kahdella eri todellisuudellaan, jossa toinen maailma on ihmisten ja toinen erilaisten henkien? Mitä jos Sailor Moonin Usagi on sittenkin sarjan pahis?

Miksi hyväksyä tylsä ja harmaa totuus ja tyytyä vain yhteen maailmaan, kun voi saada useamman kerralla? Animecon 2016 taistelee kaanonisia animeloppuja vastaan ja leikkii crossovereilla kuin Clamp konsanaan. Teemana on tänä vuonna alternate universe.

Tapahtumassa kuvataan materiaalia COSPLAY-dokumenttielokuvaan. Tule mukaan!

Ohjaus: Ilkka Ruuhijärvi ja Ulla Turunen
Tuotanto: RT Documentaries Oy
TV: YLE
VOD: YLE Areena
Lisätietoja: rt.documentaries@welho.com

 

Sponsorit

Bard & JesterNintendoFantasiapelit